Smaak van het Wad
Credits: Chris van Vleuten
Culinaire tocht met Jan Rotgans
Volgens Jan Rotgans is het westelijke deel van Werelderfgoed Waddenzee het allermooiste deel van het Wad. Ontdek het tijdens een culinaire tocht met zijn Johanna II. Jan vertelt aan boord smakelijk over de Waddenzee en de visserij.
De lekkerste Paling
Wanneer je over de Afsluitdijk rijdt, zie je ze aan het werk, bij het monument: Harm en Lonneke van “De Lekkerste Paling”. In het seizoen de duurzame vissers Waddenzeepaling. Eerlijk vis, gevangen met oog voor de mooiste natuur.
Credits: Chris van Vleuten
Verser kan niet
De droom van iedere visliefhebber, De ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Iedere zaterdagochtend van 8.30 tot 12.00 uur. Hier koop je je vis rechtstreeks van de Wieringer vissers.
Groene vingers gevonden bij het fort
Je kunt je niet vergissen, alles wat er bij De Groene Stek wordt geteeld, is aan het seizoen gebonden. Zo leer je goed de seizoenen kennen en proef je wat op z’n best is in de tijd van het jaar.